• Buzulucká 431/2, 50003 Hradec Králové
  • Po-Pá 6:00-20:00 Dle objednání

Rukolový/polníčkový salát s chapadly z kalamárů

Krok 1 a výš

příprava 5min, vaření/pečení 10min

  • 700g Kalamárů
  • Golden vegetable
    Salát:
  • 500g rukoly/polníčku/římského salátu/hlávkového salátu
  • 1ks cibule
    – Zeleninu můžete dát dle libosti (dle vašeho kroku)
    Golden vegetable, pepř,česnek, citronová šťáva, aj koření dle vaší chuti

Kalamáry si očistíme a nakrájíme na kolečka cca centimetr silná. Dáme do vroucí vody (5 litrů s 1lž
golden vegetable) na 40-60 sekund. Nepřikrýváme pokličkou.
Poté slijeme vařící vodu a nalijeme do hrnce vodu studenou, aby kalamáry zchladly. Když jsou
zchlazené, osušíme a dáme do mísy.
V misce smícháme citronovou šťávu, česnek, golden v. a pepř, poté přidáme cibuli a necháme 5
minut odpočnout, aby se chutě spojili.
Do mísy dáme námi vybraný salát a veškerou zeleninu, přidáme směs z citronové šťávy a
promícháme, nakonec přidáme kalamáry a můžeme servírovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*