Krok 3 a výš
příprava do 30min, vaření/pečení 2h
1ks kachna
2lž třtinového cukru
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
Vložte do ní kachnu a povařte ji 5 minut.
Kachnu vyjměte a osušte.
Cukr rozpusťte ve 200 ml vody a roztokem pomocí štětce kachnu potřete.
Pověste ji a nechte hodinu schnout. Znovu potřete cukerným roztokem a nechte zavěšenou schnout 7–8 hodin (nebo přes noc).
Troubu předehřejte na 200 °C. Kachnu pečte 50 minut, vyjměte z trouby, obraťte a pečte znovu 50 minut či o něco déle při 180 °C.
Kachní maso nakrájejte na tenké plátky (z kostry můžete udělat skvělý vývar) a podávejte s plackami, cibulkou, okurkou a omáčkou z černých sójových bobů.