Krok 3 a výš

příprava do 30min, vaření/pečení 2h

1ks kachna

2lž třtinového cukru

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.

Vložte do ní kachnu a povařte ji 5 minut.

Kachnu vyjměte a osušte.

Cukr rozpusťte ve 200 ml vody a roztokem pomocí štětce kachnu potřete.

Pověste ji a nechte hodinu schnout. Znovu potřete cukerným roztokem a nechte zavěšenou schnout 7–8 hodin (nebo přes noc).

Troubu předehřejte na 200 °C. Kachnu pečte 50 minut, vyjměte z trouby, obraťte a pečte znovu 50 minut či o něco déle při 180 °C.
Kachní maso nakrájejte na tenké plátky (z kostry můžete udělat skvělý vývar) a podávejte s plackami, cibulkou, okurkou a omáčkou z černých sójových bobů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*