Krok 4 a výš
příprava 10min, vaření/pečení 1,5h
- 6ks bílky
- 2PL xylithol
- 1lž vinného octu
- 1lž vanilkového aroma
- 1lž prdopeče s vinným kamenem
- 1ks řecký jogurt
- sůl
+ ovoce
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Do bílků přidáme špetku soli a při nižších otáčkách šleháme tak dlouho, dokud nám směs při vytažení
metel netvoří špičky. Opatrně k bílkům vmícháme prdopeč, xylithol a vinný ocet.
Plech vyložíme pečícím papírem a opatrně na něj lžící přendáme směs, kterou tvarujeme do
„bochníku“
Vytvořený “bochník” vložíme do trouby, snížíme teplotu na 100°C a pečeme 80 minut. Nikdy během
pečení troubu neotevíráme.
Poté troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní dort úplně vychladnout.
Těsně před podáváním potřeme řeckým jogurtem a ozdobíme ovocem.