Krok 4 a výš

příprava 10min, vaření/pečení 1,5h

  • 6ks bílky
  • 2PL xylithol
  • 1lž vinného octu
  • 1lž vanilkového aroma
  • 1lž prdopeče s vinným kamenem
  • 1ks řecký jogurt
  • sůl
    + ovoce

Troubu si předehřejeme na 200°C.
Do bílků přidáme špetku soli a při nižších otáčkách šleháme tak dlouho, dokud nám směs při vytažení
metel netvoří špičky. Opatrně k bílkům vmícháme prdopeč, xylithol a vinný ocet.
Plech vyložíme pečícím papírem a opatrně na něj lžící přendáme směs, kterou tvarujeme do
„bochníku“
Vytvořený “bochník” vložíme do trouby, snížíme teplotu na 100°C a pečeme 80 minut. Nikdy během
pečení troubu neotevíráme.
Poté troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní dort úplně vychladnout.
Těsně před podáváním potřeme řeckým jogurtem a ozdobíme ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*