• Buzulucká 431/2, 50003 Hradec Králové
  • Po-Pá 6:00-20:00 Dle objednání

Krémová kuřecí polévka

Krok 3 a výš

příprava 10min, vaření/pečení 1h

  • Kuřecí hřbet, křídla, odřezky, kosti
  • 3 mrkve
  • 1cibule
  • ¼ celeru
  • 1ks vejce
  • Rozmarýn
  • Muškátový oříšek
  • Čerstvá petržel
  • Golden vegetable

Do 1 litru vroucího vývaru (voda a golden vegetable) vložte odřezky a kosti z kuřete, přisypte rozmarýn, přidejte neoloupanou cibuli (rozkrojenou na poloviny) a nechte vařit cca 45 minut (dokud se maso samo nezačne oddělovat od kosti).

Vývar slijte, kosti oberte a maso dejte zatím stranou.

Oloupejte si mrkev a celer. Zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky na 10-15 minut.

Jakmile zelenina změkne, část ji z polévky vyberte a dejte stranou.

Polévku sundejte z plotny.

Do misky rozklepněte vejce a promíchejte ho dohladka vidličkou. Pak vejce pomalu ohřejete, aby se po přidání do horké polévky nesrazilo. Stačí k němu přidat lžíci horké polévky a promíchat. Přidat další lžíci a znovu promíchat. A ještě jednou. Takto ohřáté vejce pak nalijte do polévky (ta musí stát mimo horkou plotýnku a nebýt vyloženě vroucí) a hned rozmixujte dohladka ponorným mixérem.

Pak do polévky vraťte odloženou zeleninu a maso. Vše dochuťte muškátovým oříškem.

Podávejte posypané čerstvou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*