Krok 3 a výš
příprava 15min, vaření/pečení 45min
- 1ks cibule
- 100g žampionů
- 200g kysaného zelí
- 500g mletého masa – vepřové
- Mletý kmín
- Goldenvegetable
- Pepř
Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme. Do pánve přidáme na nakrájené žampiony a směs ochutíme goldenem v. Bez podlévání necháme za častého promíchání houby na střední teplotu pustit šťávu, kterou vyvaříme.
Kysané zelí vymačkáme od přebytečné vody, nakrájíme ho na malé kousíčky a ty přimícháme do houbové směsi. Necháme vše 5-10 minut prohřát. Občas promícháme. Pak pánev odstavíme a směs necháme vychladnout.
Do mletého masa přimícháme vychladlou směs, pepř a mletý kmín. Ze směsi vypracujeme karbanátky, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C cca 20 minut.
Tip – Podáváme s dýní hokaido