Krok 4 a výš

příprava 10min, vaření/pečení 3,5h

  • 400 g jater (vepřová, telecí nebo drůbeží)
  • 2ks jablka,
  • Šťáva z našeho ochucovadla-pomeranč
    Na marinádu:
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 feferonka bez semínek
  • Kousek čerstvého zázvoru
  • 6 kuliček celého pepře
  • 6 kuliček nového koření

Játra nakrájíme na co nejmenší kousky.
Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme játra. Občas promícháme, necháme odležet cca 3
hodiny.
Ze směsi vyndáme papričku, bobkový list, ostatní můžeme nechat.
Orestujeme zprudka a dusíme pod pokličkou cca 20 minut (zalijeme vodou jen do výše masa).
Pak nastrouháme jablka, a připravíme šťávu z našeho ochucovadla do vody s příchutí pomeranč.
Dodusíme ještě cca 10 minut. Nijak nezahušťujeme, jablíčko zahustí samo. Můžeme vyndat i
kuličky pepře a nového koření, které jsou na povrchu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*