Krok 4 a výš
příprava 10min, vaření/pečení 3,5h
- 400 g jater (vepřová, telecí nebo drůbeží)
- 2ks jablka,
- Šťáva z našeho ochucovadla-pomeranč
Na marinádu: - 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 1 feferonka bez semínek
- Kousek čerstvého zázvoru
- 6 kuliček celého pepře
- 6 kuliček nového koření
Játra nakrájíme na co nejmenší kousky.
Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme játra. Občas promícháme, necháme odležet cca 3
hodiny.
Ze směsi vyndáme papričku, bobkový list, ostatní můžeme nechat.
Orestujeme zprudka a dusíme pod pokličkou cca 20 minut (zalijeme vodou jen do výše masa).
Pak nastrouháme jablka, a připravíme šťávu z našeho ochucovadla do vody s příchutí pomeranč.
Dodusíme ještě cca 10 minut. Nijak nezahušťujeme, jablíčko zahustí samo. Můžeme vyndat i
kuličky pepře a nového koření, které jsou na povrchu.