krok 1 a výš
příprava 3min, vaření/pečení 45min
- 70g hřebenatky
- Goldenvegetable
Okořeněné hřebenatkygoldenem v. vložíme do velkého uzavíratelného vaku a vakuově ho uzavřeme. Poté vak vložíme na 30 minut do vodní lázně o teplotě 51-54 ºC. Následně hřebenatky vyndáme a vložíme je buď na 15 minut do ledové lázně a nebo je dáme chladit na cca 1 hodinu do ledničky.
Jakmile se mušle zchladí, vyndáme je ze sáčku a osušíme papírovými utěrkami.
Na pánvi na středně vysoké teplotě restujeme hřebenatky na jedné straně cca 30sekund, poté je otočíme a znovu restujeme dalších 30 sekund, dokud nejsou lehce hnědé.
Od kroku 3 a výš – Na pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje s 1 lžící másla.Když máslo přestane pěnit, přidáme hřebenatky a smažíme je na jedné straně po dobu 30 sekund (dokud se pod nimi nevytvoří zlatá kůrka), poté je otočíme a znovu smažíme dalších 30 sekund, dokud nejsou lehce hnědé.