Krok 5 a výš

Příprava 10min, vaření/pečení 50min

350g dýně

1lž červené kari

800ml Golden vegetable/vývar

 

Postup přípravy

Dýni rozřízněte a lžící odstraňte měkký střed se semínky.

Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud povrch nezačne zlátnout a dýni snadno nepropíchnete vidličkou. Přesný čas záleží na zralosti dýně, jejím druhu, velikosti atd. počítejte s 30-50 minutami.

Upečenou dýni nechte chvíli vychladnout a oloupejte (Hokaido loupat nemusíte).

Dýni nakrájejte nebo rozlámejte na kusy a nasypte do hrnce.

Přidejte kari koření.

Zalijte goldenem nebo vývarem, přiveďte k varu a rozmixujte dohladka.

Podle chuti opepřete nebo přidejte chilli vločky. Můžete přidat i pár kapek šťávy z limetky nebo citrónu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*